tisdag 7 oktober 2014

FYLLDA DUMLECOOKIES

Ruuuskigt gott! Sega, chokladiga & med kola i mitten är dessa kakor bland de godaste ever! Dessutom är det snabbt & lätt att slänga ihop att man kan göra dem när som i princip, bara man har ingredienserna.

TID: 30-45 min
UGN: 200˚C
GRÄDDA: 5-8 min
RÄCKER TILL: 20-25 st
SVÅRIGHETSGRAD: lätt

Köksredskap:
Måttsats - dl, tsk
Två bunkar
En träslev eller något att röra med
Mjölsikt eller sil
Två bakpappersklädda plåtar
Ev bakgaller

Ingredienser:
120 g smör eller margarin
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Ingredienser: Fyllning & Garnering
20-25 dumlekolor
ca 1 dl strösocker
 

Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Rör ihop rumsvarmt smör med farinsocker i en bunke. Använd gärna en träslev eller liknande.
3. Rör i strösocker och ägg. Blanda väl.
4. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke.
5. Sikta sedan i de torra ingredienserna i smeten, använd gärna en mjölsikt eller sil om kakaon är klumpig.
6. Rör ihop, så långt det går, det sista får man knåda ihop med händerna till en fast smet.
7. Rulla bollar, stora som pingisbollar ungefär, och lägg upp på bakpappersklädd plåt, med lite mellanrum då de flyter ut något under gräddning, 3x4 blir bra.
8. Platta sedan till bollarna och tryck dit dumlekolorna. Rulla sedan ihop till bollar igen.
9. Garnera till sist bollarna genom att rulla i en bunke med socker (förslagsvis bunken som användes till de torra ingredienserna).
10. Grädda i mitten av ugnen.
11. Låt sedan svalna på plåten eller på galler.

Övrigt:
Receptet jag gick efter kommer från Jennys matblogg.


Inga kommentarer: