tisdag 22 juli 2014

RUSSINKAKOR

TID: ca 45 min
UGN: 175˚C
GRÄDDA: ca 10 min
RÄCKER TILL: runt 60 st
SVÅRIGHETSGRAD: lätt

Köksredskap:
Måttsats - dl, tsk
En bunke
Klädda plåtar
Galler

Ingredienser:
200 g smör eller margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl russin
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda ihop till en deg.
2. Rulla ut små bollar (ca 3 cm i diameter).
3. Lägg upp bollarna på klädda plåtar (5x6 exempelvis).
4. Grädda mitt i ugnen.
5. Ta ut och låt svalna på galler. Var försiktig bara med att fösa upp kakorna på gallret då de är rätt mjuka och sköra medan de fortfarande är varma.

Tips:
Gott med ett glas mjölk till.

Inga kommentarer: