tisdag 22 juli 2014

KLAPPKRÄM

TID: ca 20 min
RÄCKER TILL: 6-8 port
SVÅRIGHETSGRAD: lätt

Köksredskap:
Måttsats - dl
Medelstor kastrull
Handvisp
Elvisp
Ev en stor bunke

Ingredienser:
1 liter vatten
2 1/2 dl mannagryn
4 dl lingonsylt eller 3 dl koncentrerad dricksaft

Gör så här:
1. Koka upp vatten i en medelstor kastrull och och vispa ner mannagrynen.
2. Låt gröten koka på svag värme i ca 5 min.
3. Ta kastrullen av värmen. Häll i sylten/saften och vispa med elvisp, antingen direkt i kastrullen eller häll upp gröten i en bunke.
4. Vispa tills den blivit något ljusare och pösig, ca 5 min.
5. Låt svalna i kylskåp.

Tips:
Servera krämen med kall mjölk och ev lite socker.

Övrigt:
Det går självklart att använda en annan sorts sylt, om man så önskar. Själv föredrar jag lingon.

Inga kommentarer: