måndag 14 april 2014

SMÖRKRÄM MED ÄGGULA

TID: ca 45 min

Köksredskap:
Bakmaskin/köksassisten med ballongvisp eller flatblandare
Måttsats - dl, tsk

Ingredienser:
200 g smör eller margarin
1 1/2-2 dl florsocker
3 äggulor

Ingrediensförslag: Smaksättning
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
ca 1 tsk vaniljextrakt eller arom av önskad smak

Gör så här:
1. Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
2. Vispa smöret i 15-30 min på låg hastighet i bakmaskin, tills det blir vitt och fluffigt.
3. Tillätt florsocker, äggulor och smaksättning och vispa ihop till en fluffig kräm på medel hastighet.

Tips:
- Spackla eller spritsa cupcakes och tårtor.
- Till fyllningar i kakor

Övrigt:
Låt ev svalna en stund i kyl innan spritsning/spackling.

Inga kommentarer: