UGN: 200˚C
GRÄDDA: ca 10 min
RÄCKER TILL: ca 20 st
SVÅRIGHETSGRAD: lätt
Köksredskap:
Måttsats - dl, msk, tsk
3 bunkar/skålar (stor, mellan, liten)
Ev våg
1-2 bakpappersklädda plåtar
Elvisp och något att röra med
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
1 2/3 dl strösocker (150 g)
1 ägg (stort)
3 dl vetemjöl (175 g)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ingredienser: "Strössel"
1/2 dl strösocker
2 msk kanel
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Vispa rumsvarmt smör med socker fluffigt i en bunke.
3. Vispa i ägget.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och sikta ner i smeten. Rör ihop till en smidig och fast smet.
5. Blanda ingredienserna till strösslet i en liten skål.
6. Forma smeten till små bollar (stora som chokladbollar ung). Rulla sedan bollarna i strösslet.
7. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar. Inte för tätt då de flyter ut något (3 st på bredden blir bra). Tryck till bollarna lite lätt.
8. Grädda mitt i ugnen.
9. Lägg sedan upp på galler för att svalna.
Köksredskap:
Måttsats - dl, msk, tsk
3 bunkar/skålar (stor, mellan, liten)
Ev våg
1-2 bakpappersklädda plåtar
Elvisp och något att röra med
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
1 2/3 dl strösocker (150 g)
1 ägg (stort)
3 dl vetemjöl (175 g)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ingredienser: "Strössel"
1/2 dl strösocker
2 msk kanel
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Vispa rumsvarmt smör med socker fluffigt i en bunke.
3. Vispa i ägget.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och sikta ner i smeten. Rör ihop till en smidig och fast smet.
5. Blanda ingredienserna till strösslet i en liten skål.
6. Forma smeten till små bollar (stora som chokladbollar ung). Rulla sedan bollarna i strösslet.
7. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar. Inte för tätt då de flyter ut något (3 st på bredden blir bra). Tryck till bollarna lite lätt.
8. Grädda mitt i ugnen.
9. Lägg sedan upp på galler för att svalna.
----------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar