fredag 3 januari 2014

POTATISSALLAD MED SENAPSDRESSING

TID: ca 45 min

Köksredskap:
Potatisskalare
Kniv & skärbräda
1 stor kastrull
2 mindre kastruller
Salladsskål
Liten skål & visp eller gaffel

Ingredienser: Sallad
ca 6 medelstora potatisar
ca 100 g frysta haricot verts
3 kokta ägg
1 rödlök

Ingredienser: Dressing
Olja
Vinäger eller citron
Senap
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka i kastrull med vatten ca 20 min.
2. Häll i haricot vertsen i en kastrull med vatten, ca 5-10 min, gärna så det är lite tuggmotstånd.
3. Koka äggen, 10-15 min.
4. Skala och hacka löken.
5. Häll bort vattnet från alla kastruller och häll upp potatis och haricot vertsen i en salladsskål att svalna.
6. När äggen svalnat, skala och dela upp dem i klyftor, lägg i salladen tillsammans med löken.
7. Blanda alla ingredienser till dressingen och rör tills den blir slät.
8. Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt.

Inga kommentarer: