TID: 30-45 min
GRÄDDA: ca 1 min/våffla
RÄCKER TILL: 6-8 våfflor
Köksredskap:
Måttsats - dl, tsk, krm
Liten skål eller kastrull
Degbunke
Visp
Våffeljärn (vanlig stekpanna funkar också)
Ingredienser: Våffelsmet
100 g smör eller margarin
(eller 50 g smör & 1/2 dl ovispad grädde)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3-4 dl mjölk
Ingrediensförslag: Tillbehör
Vispad grädde
Sylt
Strösocker
Florsocker
Maplesyrup
Färska bär
Vaniljglass
Gör så här:
1. Smält fettet (i en skål i micro eller i kastrull på spisen) och låt svalna.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en degbunke.
3. Vispa ner mjölken lite i taget till en jämn smet.
4. Vispa därefter ner det smälta smöret och ev grädden till en jämn smet.
5. Hetta upp ett våffeljärn (eller stekpanna). Pensla gärna laggen med smör innan du gräddar första våfflan.
6. Häll upp ca 1 dl smet så att det nästan täcker hela laggen. Grädda vardera våffla ca 1 min.
7. Servera med några av tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar