måndag 9 december 2013

TACOGRATÄNG

TID: ca 45 min
UGN: 200˚C
GRÄDDA: 20-25 min
RÄCKER TILL: 4 port
SVÅRIGHETSGRAD: lätt

Köksredskap:
Kniv & skärbräda
Stekpanna
Paj- eller gratängform

Ingredienser:
Olivolja (eller annan olja)
1 gullök
ca 500 g nötfärs
1/2-1 pkt tacokrydda
Ev ca 1 dl vatten
Ev paprika
Ev jalapenos
ca 200 g gräddfil eller crème fraiche (ca 2 dl)
125-150 g färskost
1 liten burk majs (ca 1 dl)
Riven ost
Tacochips (smak av eget önskemål)

Gör så här:
1. Hacka löken. (Vill man ha paprika så hacka även upp den).
2. Stek löken först så den blir lite mjuk, stek sedan tillsammans med köttfärsen.
3. Strö över tacokryddan och rör om. (Häll ev på lite vatten). Häll upp köttfärsen i en form (strö ev över paprika och jalapenos).
4. Rör ihop gräddfil, färskost och majs i en liten bunke. Bred den sedan över köttfärsen.
5. Strö sedan över riven ost och tryck ner lite tacochips (krossa gärna chipsen lite).
6. Låt grädda i mitten av ugnen tills den fått lite gyllene färg.

Tips:
Gott med sallad till.

Övrigt:
- Man kan även göra tacogratängen på stekt kycklingfilé i grytbitar istället för köttfärs om man vill. Blir minst lika gott!

Inga kommentarer: