måndag 2 december 2013

PURJO & POTATISSOPPA

TID: ca 45 min
KOKTID: ca 20 min
RÄCKER TILL: 4-5 port

Köksredskap:
Måttsats - liter, msk
Kniv & skärbräda
Gryta för sopkok
Ballongvisp eller vanlig visp

Ingredienser:
1 gullök
4-7 potatisar
1 purjolök
2 msk margarin eller olja
1 liter vatten
2 buljongtärningar grönsak
ev 2-3 msk matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
1. Skala och skiva lök och potatis.
2. Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor.
3. Fräs ingredienserna i en gryta utan att det tar färg.
4. Tillsätt buljongtärningarna och vatten.
5. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 min.
6. Mosa potatis och lök med ballongvisp.
7. Smaka av med salt och vitpeppar.

Inga kommentarer: