TID: ca 30 min
UGN: 175˚C
GRÄDDA: ca 10 min
RÄCKER TILL: ca 30 kakor
SVÅRIGHETSGRAD: lätt
Köksredskap:
Måttsats - dl, msk, tsk
Bunke/skål
Bakpappersklädd plåt
Kniv
Ev galler
Ingredienser:
200 g smör eller margarin
2 dl socker
5 dl vetemjöl
Köksredskap:
Måttsats - dl, msk, tsk
Bunke/skål
Bakpappersklädd plåt
Kniv
Ev galler
Ingredienser:
200 g smör eller margarin
2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 msk ljus sirap
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Arbeta ihop smör och socker. Tillsätt sedan resterande ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
3. Dela degen i 4 delar. Rulla ut vardera del till längder på ca 3 cm i diameter. Lägg upp på bakpappersklädda plåtar och platta ut dem till ca 1/2 cm tjocka längder.
4. Grädda mitt i ugnen.
5. Skär längderna snett tvärsöver till avlånga snittar direkt när plåten tagits ur ugnen och kakorna fortfarande är varma.
6. Låt svalna på plåten eller galler tills de stelnat.
Övrigt:
Går utmärkt att frysa in.
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Arbeta ihop smör och socker. Tillsätt sedan resterande ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
3. Dela degen i 4 delar. Rulla ut vardera del till längder på ca 3 cm i diameter. Lägg upp på bakpappersklädda plåtar och platta ut dem till ca 1/2 cm tjocka längder.
4. Grädda mitt i ugnen.
5. Skär längderna snett tvärsöver till avlånga snittar direkt när plåten tagits ur ugnen och kakorna fortfarande är varma.
6. Låt svalna på plåten eller galler tills de stelnat.
Övrigt:
Går utmärkt att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar