Enkelt recept som ger rätt många kakor, funkar perfekt till fest eller bjudning.
TID: ca 1 h
UGN: 200˚C
GRÄDDA: ca 10 min
RÄCKER TILL: ca 60 kakor
SVÅRIGHETSGRAD: medellätt
Köksredskap:
Måttsats - dl, msk, tsk
Stor degbunke
Degskrapa eller något att skära med
Gaffel
Bakpappersklädda plåtar
Galler
Ingredienser:
200 g margarin
Köksredskap:
Måttsats - dl, msk, tsk
Stor degbunke
Degskrapa eller något att skära med
Gaffel
Bakpappersklädda plåtar
Galler
Ingredienser:
200 g margarin
5 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 äggula
1 1/2 msk ljus sirap
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 äggula
1 1/2 msk ljus sirap
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk malen eller stött kardemumma
Gör så här:
1. Arbeta ihop alla ingredienser i en bunke till en smidig deg.
2. Rulla ut till knappt fingertjocka längder och skär dem i ca 9 cm långa bitar.
3. Lägg bitarna på plåt med bakpapper och forma till hästskor.
4. Tryck till kakorna med gaffel och grädda mitt i ugnen.
5. Låt kakorna stelna till lite innan de föses upp på galler för att svalna.
Övrigt:
Går utmärkt att frysa in.
Gör så här:
1. Arbeta ihop alla ingredienser i en bunke till en smidig deg.
2. Rulla ut till knappt fingertjocka längder och skär dem i ca 9 cm långa bitar.
3. Lägg bitarna på plåt med bakpapper och forma till hästskor.
4. Tryck till kakorna med gaffel och grädda mitt i ugnen.
5. Låt kakorna stelna till lite innan de föses upp på galler för att svalna.
Övrigt:
Går utmärkt att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar