söndag 1 december 2013

BARBAQUESÅS à la paddja

TID: ca 30 min

Köksredskap:
Kniv & skärbräda
Vitlökspress
Kastrull
Slev eller liknande att röra med

Ingredienser:
2 msk olja
1 gullök
1-2 vitlöksklyftor
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1/2 orange paprika (det måste självklart inte vara en paprika av varje sort)
1 pkt krossade eller passerade tomater
1 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Stark paprikakrydda
Chili

Gör så här:
1. Hacka lök och paprika och stek i en kastrull med olja.
2. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda.
3. Klicka i tomatpurén och rör om.
4. Häll till sist i krossade/passerade tomaterna. Låt puttra i 15-20 min. Rör ev om lite då och då om det finns risk för att det fastnar i botten.

Tips:
Gott till bulgur & grillat!

Inga kommentarer: