TID: ca 1 h
RÄCKER TILL: 4 pers
SVÅRIGHETSGRAD: medelsvår
Köksredskap:
Stavmixer
Kniv & skärbräda
4 små skålar
Skedar att blanda med
Smörkniv
Sax
Liten kastrull
4 fina skålar eller cocktailglas
Ingredienser: Avokadokräm
1 avokado
Ca 1 dl crème fraiche
Citronsaft
Salt
Ingredienser: Gurk-kross
1/2 gurka
1/2-1 stjälk selleri
1/2 röd lök
Citronsaft
Salt
Dill
Salladskrydda
Ingredienser: Sparriskräm
Ca 1 dl majonäs
5 stjälkar vit sparris
Ingredienser: Vitlökstoast
1-2 skivor vitt toastbröd
Smör (ex bregott)
1 vitlöksklyfta
Salladskrydda
Dill
Ingredienser: Upplägg & dekoration
1 huvudsallad (eller annan fin sallad)
2 kokta ägg i skivor
8 mini plommon tomater delade på hälften
Groddar (ex böngroddar, solrosskott)
Några skivor rödlök
4 dillkvistar
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Dela och gröp ur avokado i en skål. Mixa med mixerstav avokadon och crème fraichen till en slät kräm. Pressa i lite citronsaft och salta efter smak. Ställ åt sidan.
3. Hacka gurka, selleri och rödlök fint (riktigt smått). Blanda samman allt i en skål med salt, salladskrydda och lite citronsaft. Ställ åt sidan.
4. Hacka sparrisarna till mos och blanda med majonäsen i en skål. Eller kör med mixer. Ställ åt sidan.
5. Koka äggen i en kastrull ca 10 min. Medans äggen kokar kan man börja med vitlökstoasten.
Köksredskap:
Stavmixer
Kniv & skärbräda
4 små skålar
Skedar att blanda med
Smörkniv
Sax
Liten kastrull
4 fina skålar eller cocktailglas
Ingredienser: Avokadokräm
1 avokado
Ca 1 dl crème fraiche
Citronsaft
Salt
Ingredienser: Gurk-kross
1/2 gurka
1/2-1 stjälk selleri
1/2 röd lök
Citronsaft
Salt
Dill
Salladskrydda
Ingredienser: Sparriskräm
Ca 1 dl majonäs
5 stjälkar vit sparris
Ingredienser: Vitlökstoast
1-2 skivor vitt toastbröd
Smör (ex bregott)
1 vitlöksklyfta
Salladskrydda
Dill
Ingredienser: Upplägg & dekoration
1 huvudsallad (eller annan fin sallad)
2 kokta ägg i skivor
8 mini plommon tomater delade på hälften
Groddar (ex böngroddar, solrosskott)
Några skivor rödlök
4 dillkvistar
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Dela och gröp ur avokado i en skål. Mixa med mixerstav avokadon och crème fraichen till en slät kräm. Pressa i lite citronsaft och salta efter smak. Ställ åt sidan.
3. Hacka gurka, selleri och rödlök fint (riktigt smått). Blanda samman allt i en skål med salt, salladskrydda och lite citronsaft. Ställ åt sidan.
4. Hacka sparrisarna till mos och blanda med majonäsen i en skål. Eller kör med mixer. Ställ åt sidan.
5. Koka äggen i en kastrull ca 10 min. Medans äggen kokar kan man börja med vitlökstoasten.
6. Dela vardera brödskiva i 4 trekanter. Blanda smör, pressad vitlök och salladskrydda i en liten skål. Bred smöret på brödskivorna och klipp lite dill att strö över. Lägg på galler i ugnen ganska långt upp så rostas det på bara några få minuter.
7. Lägg upp salladsblad fint i skålar eller cocktailglas, så att botten och kanter täcks.
8. Klicka i avokadokräm, gurk-krosset och sparriskrämen.
9. Dekorera med vitlökstoast, äggskivor, delade mini plommon tomater, lite groddar, ett par rödlökskivor och dillkvistar.
7. Lägg upp salladsblad fint i skålar eller cocktailglas, så att botten och kanter täcks.
8. Klicka i avokadokräm, gurk-krosset och sparriskrämen.
9. Dekorera med vitlökstoast, äggskivor, delade mini plommon tomater, lite groddar, ett par rödlökskivor och dillkvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar