onsdag 13 november 2013

PERSIKOPAJ MED CHOKLADBOTTEN

Hade några paket färskost av billigare sort i kylen som jag behövde göra slut på innan de gick ut ur datum. Så det fick bli ett litet hopkok av olika recept & det blev faktiskt inte så tokigt. Nu valde jag att köra på ett pajskal med chokladsmak, men det går säkert utmärkt med vanlig söt pajdeg. Det finns kanske plats för lite "improvement" men kände ändå att den kunde få hamna här på bloggen:-)


TID: 1 1/2-2 h
UGN: 200˚C
GRÄDDA: ca 30 min
RÄCKER TILL: en pajform på 30 cm

Köksredskap
Måttsats - dl, msk
Bunke och något att röra ihop med
Skärbräda och kniv

Ingredienser: Botten
1 sats chokladpajdeg

Ingredienser: Fyllning
300 g färskost
1/2-1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk spad från persikohalvorna
3-4 persikohalvor (konservburk)

Ingredienser: Garnering
Florsocker

Gör så här:
1. Gör pajdegen. (Länk till grundrecept på pajdeg finner du under ingredienser till botten).
2. Höj eller sänk ugnsvärmen (beroende på vilket pajskal du valde att göra). 
3. Blanda eller vispa till alla ingredienserna (förutom persikohalvorna) till fyllningen och bred ut krämen över pajskalet.
4. Skär upp persikohalvorna i klyftor och dekorera pajen. Tryck ner dem lite i krämen.
5. Grädda i mitten av ugnen.
6. Pudra ev lite florsocker över pajen vid servering.

Inga kommentarer: