TID: ca 15 min
RÄCKER TILL: ca 3 dl (glömde måtta, men det borde bli några dl i alla fall)
SVÅRIGHETSGRAD: lätt
Köksredskap:
Måttsats - msk, tsk
Rivjärn
En liten kastrull
Visp
Sil
Ingredienser:
2 apelsiner
2 msk honung
1-2 tsk maizena
1 msk flytande margarin (kan uteslutas)
Apelsinskal från 1/2 apelsin
Gör så här:
1. Riv skalet från en halv apelsin.
2. Dela apelsinerna och pressa ur saften.
3. Häll saften tillsammans med honung och maizena i en liten kastrull och koka upp under vispning. Maizena har en tendens att klumpa till sig, så ett tips är att mäta upp maizenan i ett glas och blanda med tex en gaffel, några droppar vatten och sedan hälla vätskan i saften.
4. Ta kastrullen från spisen och rör ner smör och apelsinskal. Låt dra en stund. Vill man inte ha kvar skalet kan man sila såsen.
Köksredskap:
Måttsats - msk, tsk
Rivjärn
En liten kastrull
Visp
Sil
Ingredienser:
2 apelsiner
2 msk honung
1-2 tsk maizena
1 msk flytande margarin (kan uteslutas)
Apelsinskal från 1/2 apelsin
Gör så här:
1. Riv skalet från en halv apelsin.
2. Dela apelsinerna och pressa ur saften.
3. Häll saften tillsammans med honung och maizena i en liten kastrull och koka upp under vispning. Maizena har en tendens att klumpa till sig, så ett tips är att mäta upp maizenan i ett glas och blanda med tex en gaffel, några droppar vatten och sedan hälla vätskan i saften.
4. Ta kastrullen från spisen och rör ner smör och apelsinskal. Låt dra en stund. Vill man inte ha kvar skalet kan man sila såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar